Optreden in Heerlen 2004

Pagina 3

 Terug naar Pagina 2

 

Klik op de foto voor een eigen reportage  !

Op zaterdag, 7 augustus, was een concert in Heerlen gepland, in café De Raadskelder.
Een café geeft natuurlijk een geheel andere sfeer dan een buitenoptreden.
Carolina zou pas om 22.00 uur optreden. Daarvóór vertoonden we op een groot scherm een schitterende DVD van een concert van Maria de Lourdes, om alvast in de stemming te komen.
Omstreeks 21.00 uur begonnen de mensen binnen te lopen en langzaam raakte de Raadskelder aardig gevuld. Om precies 22.00 uur betrad Carolina het podium en zong tot 00.45 uur, met slechts een half uurtje pauze.

                        

Klik op de foto's voor een vergroting !

De muzikanten waren uiteraard weer Pedro Crespo, Pedro Pozoz en Alma Ravelo op viool en dit maal Gerardo de Jong, “El Chiquilin” van Los Morenos op de guitarrón. Juan Muñoz was inmiddels met vakantie en Martin Krousen moest ergens anders spelen die avond.
Carolina liet zich weer van haar allerbeste kant horen. Het publiek was razend enthousiast en zij zou een enorme vrachtwagen nodig gehad hebben om alle loftuitingen en complimenten na afloop mee naar huis te nemen.

 

           

   Gerardo (El Chiquillin) de Jong                                         Pedro Crespo

 

Toen Carolina om 0.45 uur stopte, wilden de twee Pedro’s nog wel even doorgaan.
Eerst bracht Pedro Pozes ons helemaal in vervoering met zijn vioolspel. De meest a-muzikale cultuurbarbaar zou hiervan nog onder de indruk geraken. Hij speelde schitterende zigeunermuziek, zoals “Rondinela”. In het begin huilde de viool met trage, warme klanken en ging vervolgens geleidelijk aan over in een steeds meer opzwepend ritme. Hij liet de viool als het ware dansen en speelde met zoveel overgave en passie dat het werkelijk geniaal genoemd kan worden! Deze Pedro moet met een viool in zijn armen ter wereld gekomen zijn!

         

Alma Ravelo                                                 Pedro Pozos

 

Hierna speelde Pedro Crespo zeker nog een uur op zijn gitaar en zong met zijn mooie, met emotie geladen stem het ene prachtig lied na het andere. Het publiek genoot en beloonde hem steeds met veel applaus en kreten van bewondering.

 

Het was een fantastische avond die tot ver in de kleine uurtjes duurde. Maria de Lourdes zou ongetwijfeld trots geweest zijn. Voortdurend werd gevraagd wanneer het volgende Mexicaanse concert zou plaatsvinden en natuurlijk zal de stichting hiervoor weer heel hard haar best gaan doen. 

a© Toos Zeguers 2004


Ga naar Pagina 4

   

 

Mocht u ook enthousiast zijn over de Mexicaanse muziek en de doelstellingen van onze Stichting willen steunen, dan kunt u dat doen door middel van sponsorschap of als donateur. Stuur ons een E-mailtje, waarna wij met u contact zullen opnemen.

 

BACK UP

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico